dilluns, 23 de febrer del 2015

Trompeta de la mort


Trompetes de la Mort





La trompeta de la mort (Craterellus cornucopioides, del grecCantharellus diminutiu de kántharos: copa; del llatí cornucopia: corn de l'abundància), o simplement trompeta,[1] o vaqueta negrarossinyolic negrerossinyol negre, o orella d'ase, és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fà que sigui rebutjat per molta gent, no obstant és un bolet tant o més bo que el seu parent el camagroc.
                                                                                                     
Risotto amb Trompetes de la mort amb gorgonzola
Ingredients per a 4 persones:
  • 140 g de trompetes de la mort 
  • 320 g d’arròs carneroli 
  • 4 escalunyes mitjanes ben picades 
  • 4 grans d’all picats 
  • 1 raig de vi blanc 
  • 1 l de brou de pollastre 
  • 120 g de gorgonzola 
  • 30 g de mantega 
  • oli d’oliva verge extra
Preparació:          


Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzolaEnrique Marco
  1. En una cassola amb una mica d’oli, feu coure l’escalunya lentament.
  2. Afegiu-hi l’all i, ràpidament, les trompetes de la mort.
  3. Un cop cuit, afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho.
  4. Incorporeu-hi l’arròs i remeneu-ho.
  5. Mulleu-ho amb el brou i feu-ho coure durant 10 min.
  6. Incorporeu-hi el formatge i la mantega, i remeneu-ho.
  7. Deixeu-ho reposar 2 min i serviu-ho.

                                                                        
Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada