Trompetes de la Mort
La trompeta de la mort (Craterellus cornucopioides, del grecCantharellus diminutiu de kántharos: copa; del llatí cornucopia: corn de l'abundància), o simplement trompeta,[1] o vaqueta negra, rossinyolic negre, rossinyol negre, o orella d'ase, és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fà que sigui rebutjat per molta gent, no obstant és un bolet tant o més bo que el seu parent el camagroc.
Risotto amb Trompetes de la mort amb gorgonzola
Ingredients per a 4 persones:
- 140 g de trompetes de la mort
- 320 g d’arròs carneroli
- 4 escalunyes mitjanes ben picades
- 4 grans d’all picats
- 1 raig de vi blanc
- 1 l de brou de pollastre
- 120 g de gorgonzola
- 30 g de mantega
- oli d’oliva verge extra
Preparació:
Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzolaEnrique Marco
- En una cassola amb una mica d’oli, feu coure l’escalunya lentament.
- Afegiu-hi l’all i, ràpidament, les trompetes de la mort.
- Un cop cuit, afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho.
- Incorporeu-hi l’arròs i remeneu-ho.
- Mulleu-ho amb el brou i feu-ho coure durant 10 min.
- Incorporeu-hi el formatge i la mantega, i remeneu-ho.
- Deixeu-ho reposar 2 min i serviu-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada