dimarts, 11 de novembre del 2014

Moixero

Moixero
 
                               

 

El moixeró, l'art de palpar la terra

Ben entrats a la primavera i amb l’ajuda de les seves plujes, els prats començen a despuntar pel color verdmoixerons de l’herba, és en aquest moment que se’ns presenta el moixeró. L’herba amb una tonalitat lleugerament més fosca, marca el seu recorregut i si bé pot aparèixer de manera esporàdica, també apareixen grans erols en les anomenades moixeroneres. Les moixeroneres acostumen a ser fixes, però amb el pas dels anys, solen desplaçar-se uns metres de manera molt lenta. També, se’n formen de noves o fins hi tot poden desapareixer. A l’inici de temporada, els moixerons són fàcilment visibles ja que l’herba encara no ha crescut massa, però, a mesura que avança la primavera, els moixerons són coberts per l’herba i cal palpar-la bé per poder-los descobrir. Diriem que es tracta d’una manera única de collir bolets







Ingredients                      

                                                     

per a 4 persones
ceba, 1 peça
porro, ½ peça
patates,  3 peces mitjanes
brou de pollastre, 1 litre
moixernons secs (deshidratats), 150 grams
oli, 4 cullerades soperes
mantega, 50 grams
parmesano ratllat, 50 grams
sal i pebre al gust

Recepta pas a pas

Dues hores abans posar en remull els moixernons, i conservar l´aigua. Sofregir la ceba amb l´oli, un cop daurada afegir el porro tallat en juliana. Afegir els moixernons sensers prèviament remollats, ben escorreguts. Afegir la patata tallada a daus, el brou de pollastre i una mica d´aigua dels moixernons. Portar a ebullició a foc lent i un cop cuit passar per la batidora.
Afegir el formatge parmesano un cop servida al plat, ben calent.




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada